min

Tags in dit artikel

, , ,

Ubuntu Linux is vanaf gisteren te koop als een boxed-versie bij BestBuy in de winkels en on-line. De boxed-versie kost 19,99 dollar en wordt geleverd met een Ubuntu 8.04-cd, een Quick Start-handleiding en 60 dagen ondersteuning.

Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, biedt de boxed-versie samen met het distributiebedrijf ValuSoft aan. Dit bedrijf levert ook de ondersteuning aan de klanten met behulp van Canonical. ValuSoft beschikt over een eigen team voor ondersteuning, dit team is door Canonical getraind om klanten van de boxed-versie van Ubuntu te helpen.

BestBuy is een zeer grote aanbieder van consumenten-elektronica in de VS en Canada en biedt zowel een on-line shop als echte winkels. Canonical hoopt via dit kanaal veel potentiële nieuwe gebruikers te werven en denkt dat de ondersteuning doorslaggevend kan zijn.

"Het installeren van een besturingssysteem is nog altijd een enge taak voor veel mensen, het aanbieden van een ‘helpende hand’ is dan ook een goede manier om zekerheid te bieden aan de nieuwe gebruikers en zal enorm helpen bij het succes van dit product in deze categorie", aldus Steve George, hoofd van corporate services bij Canonical.

De boxed-versie van Ubuntu