1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Advocaat Levitte heeft zoekgigant Google aangeklaagd voor het gebrek aan resultaat van een reclame-campagne die de advocaat in totaal 136 dollar kostte.

Google plaatste 1009 advertenties op foutmeldingpagina’s en 202.528 advertenties van Levitte International op tijdelijke internetdomeinen. Dit zijn domeinen die wel geregistreerd zijn maar geen echte webpagina bevatten. Bijvoorbeeld op pagina’s die verkeerd gespeld zijn door de internetgebruiker en zodoende reclamegeld opbrengen voor bedrijven zoals Google.

"Het gedrag van Google is oneerlijk omdat het bedrijf er niet bij verteld dat advertenties van klanten op tijdelijke domeinen geplaatst worden. Bovendien krijgen klanten niet genoeg manieren om hun advertenties uit te sluiten van dat soort sites. Eigenlijk heeft Google, tot maart 2008, helemaal geen moeite gedaan om klanten deze mogelijkheid te geven", aldus de aanklacht.

Levitte beschuldigd Google van fraude, het schenden van zakelijke gedragscodes en oneerlijke verrijking. De advocaat claimt een geldbedrag ter compensatie, een sommatie dat dit gedrag beëindigt en vergoeding van gemaakte kosten.