De levensduur van de Xbox 360 en de PlayStation 3 is tot respectievelijk acht en zeven jaar gekomen. Patrick Söderlund, topman bij spelontwikkelaar Electronic Arts, gaat ervan uit dat de opvolgers van de PlayStation 4 en Xbox One niet langer dan vijf of zes jaar op zich laten wachten.

Vandaag is in de Benelux de verkoop van de PlayStation 4 begonnen. Microsoft’s tegenhanger, de Xbox One, zal naar verluidt in het begin van 2014 zijn entree maken.

Dit betekent dat gamefanaten op de huidige Xbox One en de PlayStation 4 respectievelijk acht en zeven jaar hebben moeten wachten op een opvolger van de Xbox 360 en PlayStation 3. In een interview met website MCV geeft Electronic Arts-topman Patrick Söderlund aan dat hij denkt dat de volgende generatie consoles echter minder lang op zich zal laten wachten.

"De levenscyclus van de Xbox 360 en Playstation 3 is langer geweest dan ik zelf zou hebben gewild. Toch zijn er tegen het einde van deze cyclus nog enkele grote spellen waaronder The Last of Us (review) en Grand Theft Auto V (review) verschenen, iets wat je een paar jaar geleden niet zou zien aankomen. Wel verwacht ik dat er vanaf nu een kloof van vijf of zes jaar zal zitten vooraleer de volgende generatie consoles verschijnt."

Lees meer