Gerucht: ‘Nieuwe iPods en meer staan voor de deur’

In navolging op onze berichtgeving over een refresh van de volledige iPod-lijn, heeft Digg.com-oprichter Kevin Rose ons vandaag van een aantal interessante geruchten voorzien.

Allereerst claimt ook Rose dat de volledige iPod-lijn vervangen zal worden. De iPod Touch ondergaat wat kleine cosmetische aanpassingen, de iPod nano daarentegen krijgt volgens Rose wederom een geheel nieuw jasje, zoals de foto hieronder laat zien.

Gerucht: ‘Nieuwe iPods en meer staan voor de deur’

Rose stelt daarnaast dat we ’tamelijk grote’ prijsdalingen van de verschillende iPods tegemoet kunnen zien. Dit is volgens hem te danken aan het feit dat de iPhone 3G in de Verenigde Staten al te koop is vanaf 199 dollar. Volgens hem zal het prijsverschil tussen de iPods en de iPhone dan ook veel groter worden.

De informatie van Rose is ongeveer van de strekking van ons vorige nieuwsbericht, maar Rose had nog meer interessante geruchten te melden. Volgens hem is de 2.1-software-update voor de iPhone en iPod Touch zo goed als klaar, maar zal de iPod Touch deze als eerste tegemoet mogen zien. De update voor de iPhone volgt volgens hem zeer snel daarna.

Dan een gerucht wat al eerder dit jaar opdook, maar door gebrek aan bevestiging al vrij snel daarna in de vergetelheid raakte. Volgens Rose plant Apple ook een nieuwe versie van iTunes die volgens hem iTunes 8.0 gedoopt zal worden. Deze zal dan ook nieuwe functies bevatten, welke dat zijn geeft Rose niet prijs maar volgens zijn bronnen zullen deze een nieuw versienummer wel waard zijn.

Volgens zijn bronnen zullen al deze zaken binnen 2-3 weken hun opwachting gaan maken. Vermoedelijk eerste de nieuwe iPods met aangepaste prijzen, dan iTunes 8.0 gevolgd door de 2.1 software-update voor de iPod Touch en later voor de iPhone.

Hoewel Apple momenteel bezig is met de 10.5.5-update, die ook in de aankomende weken verwacht wordt, heeft Rose ook informatie ontvangen omtrent Blu-Ray-ondersteuning in Mac OS X. Volgens zijn bron komt deze er in de update ná 10.5.5, met andere woorden in 10.5.6. Dit maakt het dan ook erg aannemelijk dat Apple Blu-Ray-spelers in de Mac gaat integreren.

Bron:Kevin Rose Weblog