2min

Tags in dit artikel

, ,

AppleInsider heeft uit verschillende bronnen vernomen dat Apple spoedig de volledige iPod-lijn van revisies gaat voorzien. De voorraden worden momenteel leeggemaakt en ook de status van producten duidt op een revisie.

Uit de inventaris van verkoper Target in de Verenigde Staten blijkt dat alle huidige iPod-modellen van de status "Beëindigd" zijn voorzien. Dit betekent dat de huidige voorraad leeggemaakt wordt en er vervolgens nieuwe modellen komen.

Ook in het Verenigd Koninkrijk heeft retailer Argos informatie ontvangen dat er nieuwe modellen komen. Daarom wordt ook daar de inventaris geleegd in afwachting op de nieuwe modellen. Ingewijden melden dat de retailer informatie heeft ontvangen met betrekking tot nieuwe modellen en prijsverlagingen in de laatste week van augustus of de eerste van september.

Ook op de beurs wordt er duchtig gespeculeerd over nieuwe iPod-modellen. Met name de iPod Touch is voor de Wall Street-analisten een belangrijk product. "We geloven nog steeds dat Apple de iPod Touch-lijn moet herzien nu de aanschafprijs van de iPhone zoveel lager is", schrijft Lehman Brothers analist Ben Reitzes.

Ook de inmiddels welbekende Gene Munster van Pipar Jaffray is het eens met Reitzes dat Apple moet anticiperen op de lagere aanschafprijs van de iPhone tegenover de hogere aanschafprijs van de iPod Touch. Hij geeft aan een revisie van de gehele iPod-lijn te verwachten met daarnaast een iPod Touch voor 199 dollar.

Volgens Munster is het onwaarschijnlijk dat Apple de formfactor van de iPods nogmaals aan zal passen. Daarom denkt hij dat een grotere capaciteit meer voor de hand ligt. "Wij denken dat Apple de capaciteit van de iPod shuffle en ook de nano zal vergroten, tegen dezelfde aanschafprijzen."

Hij denkt daarnaast dat de iPod Touch wel een verandering in de formfactor zal zien. "Wij denken dat de iPod Touch een herdesign krijgt en een instapprijs zal kennen van 199 dollar, in lijn met de iPhone", aldus Gene Munster.