1 min

ABBYY opent een kantoor in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Het kantoor is bestemd voor Oekraïense werknemers die vanwege de Russische invasie naar Litouwen vluchten.

“Met de opening worden twee doelstellingen bereikt: Oekraïense werknemers veilig naar Litouwen overplaatsen en onze klantenondersteuning versterken”, deelt Ulf Persson, CEO van ABBYY.

Russische invasie in Oekraïne

Vorig jaar exporteerde Oekraïne ongeveer 6,1 miljard euro aan IT-diensten. Diverse internationale organisaties hebben locaties en medewerkers in Oekraïne, waaronder ABBYY, SAP, Revolut, Fiverr en Wix.com.

Eind februari liet Fiverr weten dat de meerderheid van zijn medewerkers naar “veilige plaatsen in en buiten Oekraïne” zijn verhuisd. Wix.com evacueerde personeel naar Polen en Turkije. Een woordvoerder van Revolut liet weten dat de organisatie financiële steun biedt aan werknemers die willen verhuizen.

ABBYY process mining

ABBYY specialiseert in procesautomatisering en process mining. Process mining vindt inefficiënties in werkprocessen. Procesautomatisering werkt de inefficiënties weg.

De organisatie werd groot met optical character recognition (OCR), een technologie om documenten te begrijpen en verwerken. De combinatie van OCR en process mining is krachtig: teksten hoeven niet volledig gedigitaliseerd te zijn voor analyses.