SAP gaat jong talent en partners ondersteunen bij het behalen van SAP-gerelateerde certificeringen. Met het Fresh Faces Sponsor Plan wil het bedrijf meer SAP-specialisten opleiden. Nederland krijgt de primeur van het ondersteuningsprogramma.

Het Fresh Faces Sponsor Plan moet het behalen van SAP-certificeringen vergemakkelijken. Hiermee kan tegelijkertijd het terugdringen van de krapte op de arbeidsmarkt in de techsector worden bewerkstelligd, volgens SAP. Door het behalen van SAP-certificeringen gratis aan te bieden, moeten partners van de ERP- gigant meer mogelijkheden krijgen om geschikt jong talent te werven en te behouden.

Het sponsorplan, onderdeel van het bestaande ‘Fresh Faces’-talentprogramma, geeft Nederlandse studenten de kans om kosteloos een certificering in een reeks SAP-oplossingen te bewerkstelligen. Via het online trainingsprogramma SAP Learning Hub krijgt talent de kans deze certificeringen gratis te behalen. Tot voor kort werden deze nog aangeboden via een gereduceerd tarief.

Steun aan Nederlandse partners

Naast deze gratis opleidingen voor jong talent, gaat SAP ook zijn partners met het programma ondersteunen. Ook zij kunnen talent werven met de gratis certificeringen, zodat zij het tekort aan geschikt personeel kunnen terugdringen. Nederlandse partners krijgen hiervoor de primeur. Dit zijn Aiden, myBrand en NTT DATA Business Solutions. In de loop van dit jaar worden andere partners toegevoegd.

Het aantrekken van nieuw talent binnen ons ecosysteem is volgens Marcel Eshuys, Partner Transformation Director bij SAP, ontzettend belangrijk. “De vraag naar slimme oplossingen die de IT met de business verbindt, groeit enorm. 90 procent hiervan wordt opgeleverd door ons partnernetwerk. De verwachting is dat tegen het eind van 2024 1.6 miljoen mensen wereldwijd werkzaam zullen zijn binnen ons ecosysteem. Dat is een groei van 600.000 mensen ten opzichte van 2020, waarvan 280.000 functies vandaag de dag nog niet eens bestaan. Daarom is SAP echt onlosmakelijk verbonden met de nieuwe generatie. Jonge mensen zijn geboren in een digitaal tijdperk. Ze brengen een frisse blik en nieuwe inzichten in de ontwikkeling van deze branche.”

Tip: Enorm arbeidstekort in Nederlandse ICT-sector blijft doorzetten