SAP’s eerdere overname van no-code-platform AppGyver komt tot uiting. De softwaregigant kondigt een no-code development-oplossing aan.

Het SAP Business Technology Platform is een overkoepeling van oplossingen voor ontwikkeling en deployment van applicaties, databeheer, analytics en AI. Op ontwikkelaarsconferentie SAP TechEd presenteert de ERP-leverancier een verbreding van het Business Technology Platform.

No-code- en low-code-software maken meer onderdeel uit van het platform. Met een combinatie van nieuwe en bestaande tools belooft de organisatie een oplossing om applicaties met geen tot weinig code te ontwikkelen en optimaliseren. De technologie van AppGyver, een ontwikkelaar die eerder dit jaar door SAP werd overgenomen, staat centraal. De organisatie deelt niet wanneer de oplossing precies verschijnt. Hetzelfde geldt voor elk van de hieronder genoemde introducties.

Integratieproduct, AI en lesstof

Ook breidt SAP de Integration Suite uit. Een reeks nieuwe, klaargemaakte koppelingen met applicaties treedt toe. Hoewel SAP meldt dat het nieuws zowel third-party als bedrijfseigen applicaties betreft, is de identiteit van deze applicaties op dit moment onbekend.

Daarnaast benadrukt SAP de toespitsing van AI-gebruik in SAP Conversational AI. De tool is al langer beschikbaar voor het bouwen van chatbots. Nieuwe functies zouden het proces vereenvoudigen.

Tot slot kondigt de organisatie een gratis site aan voor de bij- of herscholing van ontwikkelaars die met SAP werken. De lesstof belooft “belangrijke innovatiegebieden” te behandelen, wat aannemelijk op select aantal SAP-oplossingen doelt.

Tip: Techzine Talks (podcast pilot): Welkom | SAP Sapphire Now