1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Comcast, de grootste prodiver van kabelinternet in de Verenigde Staten, heeft vandaag aangekondigd dat het vanaf 1 oktober een downloadlimiet zal invoeren van 250GB.

Als een Comcast-klant de limiet van 250GB overschrijdt zal de provider contact opnemen met de klant met de vraag om het internetgebruik wat te beperken. Gaat diezelfde klant de volgende zes maanden nog eens in de fout, dan zal Comcast het internet afsluiten voor één jaar.

Dat is althans de voorlopige werkwijze, want Comcast heeft nog geen officiële downloadlimiet ingesteld die het gebruik van haar klanten automatisch beperkt. De meeste internetgebruikers die geïnformeerd werden over deze beperking gingen akkoord met de maatregel en blijven dus Comcast-klant.

Volgens Charlie Douglas, woordvoerder van Comcast, zal de beperking slechts een invloed hebben op minder dan één procent van haar klanten. Die klanten "gebruiken zoveel bandbreedte dat ze de snelheid van andere gebruikers in gevaar brengen", aldus Douglas. "250GB is tenslotte een enorme hoeveelheid data."