min

Tags in dit artikel

Met Apple’s special event in het vooruitzicht wordt er wederom druk gespeculeerd over nieuwe producten. Een van deze speculaties gaat over iTunes 8, die volgens Digg.com-oprichter Kevin Rose dinsdag zijn opwachting gaat maken.

Rose publiceerde eerder al details over de nieuwe versie van iTunes, die beschrijven dat er onder andere ook een nieuwe visualisatie aan het programma toegevoegd is. Rose meldde op zijn Twitter eerder al dat het zou gaan om een visualisatie met ‘planeetachtige objecten die langs elkaar zweven’.

Op zich niet zo heel bijzonder. Vandaag dook echter het bericht op dat deze nieuwe visualisatie in kwestie wel eens de populaire iTunes-plugin Magnetosphere zou kunnen zijn. Deze werd enkele maanden geleden van de website verwijderd, waarna aangegeven werd dat ze veel nieuwe dingen in petto hadden, maar dat het ‘een paar maanden’ zou duren voordat we hiervan de vruchten zouden zien.

De Magnetosphere visualisatie-plugin voor iTunes[/b]

Bewijs voor deze theorie komt van video-producer en designer Allan White, die zegt dat de nieuwe iTunes 8-visualisatie inderdaad Magnetosphere zou kunnen zijn. Allereerst geeft hij aan dat hij contact opgenomen heeft met de maker van Magnetosphere, Robert Hodgins, die per email verklaart heeft dat hij zijn software heeft verkocht aan een andere partij, waarvan hij de naam niet wil noemen.

Daarnaast is het volgens White zo dat de visualisatie die Rose beschrijft overeenkomt met de Magnetosphere-plugin, die eveneens gebruik maakt van planeten die langs elkaar zweven en bijbehorende gekleurde lichteffecten. Beide zaken naast elkaar gelegd zou het volgens White dus heel goed mogelijk kunnen zijn dat de visualisatie in iTunes 8 inderdaad Magnetosphere is.

Kevin Rose heeft op zijn Twitter bevestigd dat Magnetosphere inderdaad de visualisatie is die hij in een build van iTunes 8 heeft gezien.

Het lijkt er dus op dat Apple inderdaad Magnetosphere heeft gekocht en in de nieuwe versie van iTunes heeft verwerkt.

Het blijven overigens slechts geruchten dat iTunes 8 ook daadwerkelijk dinsdag zijn opwachting zal maken. Er is geen volledige zekerheid, alleen Rose blijft erbij dat alle producten waar hij over gesproken heeft op 9 september komen.

Rose geeft daarnaast ook aan dat hij meer informatie heeft dan hij vrijgegeven heeft. Tot slot zegt hij op dinsdag zelf van plan te zijn nog nieuwe informatie vrij te geven.