2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Universiteit van Leiden zet vaart achter het implementeren van een nieuw Content Management Systeem.(CMS) Een hacker heeft namelijk in de huidige versie een lek gevonden die misbruikt kan worden.

De Universiteit doet zijn best om op één januari 2009 volledig over te stappen op het nieuwe CMS. "Voor de overgang staat 1 januari 2009 als deadline. Normaal gesproken zou die limiet minder hard zijn geweest. Door de hacker is de druk om het systeem te vervangen verhoogd. De deadline is een keiharde afspraak geworden." aldus webcoördinator Jos de Kooker.

Het overstappen naar een nieuw CMS duurt zolang omdat het gaat om heel veel pagina’s en websites. Het gaat om pagina’s die in vijftien jaar tijd opgespaard zijn. Ook alle verschillende facultaire websites zullen overstappen naar een nieuw CMS. "We hebben te maken met een enorme website. Door de historische groei in de afgelopen vijftien jaar en de vele verschillende facultaire websites. We hebben de tijd tot 1 januari hard nodig."

Er was al een nieuw CMS op komst alleen zou de implementatie hiervan langer duren dan nu nodig is. "Een aantal pagina’s dat eigenlijk later dit jaar onder handen zou worden genomen, wordt eerder overgezet. Normaal worden bij een overgang naar een nieuw cms ook de navigatie en structuur van de pagina’s onder de loep genomen, maar voor die kwaliteitsslag is nu geen tijd. Dat doen we in dit geval pas na januari. Het belangrijkste is dat de sites zo snel mogelijk worden overgezet in het nieuwe systeem."