2min Devices

ROC Eindhoven nu ook gebruiker van Hippo CMS

Regionaal Opleidingscentrum Eindhoven (ROC) heeft besloten gebruik te gaan maken van Hippo CMS, om haar ‘bergen’ aan informatie overzichtelijk weer te kunnen geven.

ROC Eindhoven nu ook gebruiker van Hippo CMSROC Eindhoven was opzoek naar een uitgebreid CMS, met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het CMS moest opgewassen zijn tegen bergen informatie, aangezien het ROC van Eindhoven 23 scholen telt, en ruim 1500 medewerkers.

Eerst zal het systeem als intranet gaan dienen, om eenvoudig contact met een collega op te kunnen nemen, maar personeelsleden kunnen met het systeem ook elkaar beoordelen en middels een fotoboek bekijken hoe een collega eruitziet. Later wil ROC Eindhoven ook het portal systeem van Hippo gaan gebruiken, dit is een systeem waarmee ook de front-end geautomatiseerd wordt door het CMS. Zo kunnen de front-end en back-end eenvoudig en effectief samenwerken. De module kan licht gepersonaliseerd worden en is voorzien van mogelijkheden om geschiedenis en favorieten bij te houden.

"Onze organisatie bestaat uit drieëntwintig scholen en zeven diensten plus een bureau College van Bestuur. Het was daarom lastig om alle interne informatie die er op verschillende organisatieonderdelen aanwezig was voor iedereen inzichtelijk te maken. Om ervoor te zorgen dat de informatie van het ROC beter vindbaar en toegankelijk is, zijn we dus op zoek gegaan naar een goed content management systeem voor onze intranetsite. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het CMS van Hippo. De belangrijkste redenen hiervoor waren de aantrekkelijke prijskwaliteits-verhouding en het gebruik van open source en open standaarden. Alhoewel de implementatie een langdurig proces was dat niet altijd even gemakkelijk verliep, hebben we, nu de intranetsite sinds kort in gebruik is al veel positieve reacties ontvangen over het gebruiksgemak en de inzichtelijkheid van de informatie", aldus Harry Orbons van de Dienst Informatisering en Automatisering ROC Eindhoven.

Bron:Techzine Redactie