1 min

Zendesk heeft adviseurs van Qatalyst Partners ingeschakeld om een verkoop te onderzoeken. Dit bericht Bloomberg op basis van gesprekken met ingewijden.

Met de stap, waar Zendesk en Qatalyst Partners geen commentaar op geven, bekijkt de CRM-leverancier nieuwe opties voor verzelfstandiging. Volgens de bronnen van Bloomberg zou al contact zijn gelegd met potentiële kopers. Het zou gaan om softwarebedrijven en privaten equity-bedrijven. Ook kan Qatalyst Partners adviseren dat Zendesk zelfstandig blijft.

Mislukte overname Momentive

Zendesk staat de laatste tijd onder druk. In februari slaagde het bedrijf er niet in de leverancier van onderzoekssoftware Momentive over te nemen. De aandeelhouders van Zendesk waren het niet met de overname eens. Zij zagen de overname als te risicovol.

In dezelfde maand zou Zendesk ook een bod van een consortium van een aantal niet nader genoemde private investeringsmaatschappijen van 16 miljard dollar (bijna 15 miljard euro) hebben afgewezen.

Druk van activistische aandeelhouder

Zendesk staat daarnaast onder druk van de activistische investeerder JANA Partners. De aandeelhouder vindt dat het Zendesk-management niet weet wat er buiten het bedrijf speelt en dat de steun van aandeelhouders voor de plannen momenteel op het laagste punt ooit ligt. De aandeelhouder wil daarom graag snel verandering zien in het management en introduceerde zelf vier potentiële kandidaten.

Tip: Zendesk-aandeelhouders blazen overname Momentive af