1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwste software van Google, Google Chrome, is aangepast door een Duits softwarebedrijf. De developers van dat bedrijf hebben alle koppelingen naar Google verwijderd en de nieuwste Google Chrome-variant ‘Iron’ genoemd.

De nieuwe Iron moet zich eigenlijk onderscheiden van de rest doordat het programma meer aan privacy doet. SRWare heeft diverse dingen uit Google Chrome gehaald. Zo wordt er geen Client ID, een uniek serienummer, of tijdstempel meer aangemaakt wanneer het programma geïnstalleerd wordt. De suggestiefunctie is eveneens weggehaald en de crash-reporter is ook verwijderd. Ook is de Google Updater, die normaal op de achtergrond draait, verwijderd.

De core van Google Chrome, WebKit, dat eigenlijk door Apple is ontwikkelt voor Safari, is ook geüpdatet in de nieuwe versie van Iron. Iron draait 525.19, Google Chrome draait nog versie 525.13. De JavaScript-engine is wel in tact gebleven. Hoeveel bugs alle transformaties heeft opgeleverd is onbekend. Het is eveneens onbekend waarom de ontwikkelaars van SRWare wel de default zoekmachine op Google heeft laten staan. De nieuwe Iron is onder dezelfde licentie als Google Chrome vrijgegeven.

Het is niet de eerste clone die ontwikkeld is op Google Chrome. Eerder heeft een Amerikaans bedrijf al een Google Chrome op Linux en Mac OS-versies werkend gekregen.