min

Tags in dit artikel

,

Aerosmith-kopman Steven Tyler, heeft afgelopen week een onbekend aantal bloggers aangeklaagd vanwege het feit dat ze Tyler op diverse manieren imiteerden en zich voor hem uitgaven.

Onderwerpen waren de dood van zijn moeder en diverse ‘intieme details’ over zijn leven. In de processtukken staat dat Tyler, 60 jaar oud inmiddels, niet weet wat de namen zijn van deze bloggers, maar dat hij denkt dat het dezelfde groep is die verantwoordelijk zijn voor gelijkwaardige blogs in 2007.

"De imitaties gerelateerd aan de moeder van Tyler zijn zeer pijnlijk, zeker omdat zij onlangs is overleden", aldus de stukken.

In de rechtszaak beschuldigd Tyler de bloggers ervan dat ze privé-zaken openbaar gemaakt hebben en valse verklaringen op het internet gezet hebben. Tevens zoekt de rocker een verbod zodat de beschuldigden hem niet langer kunnen imiteren.

De betrokken blog-sites waren al vrij snel niet meer beschikbaar. Een verklaring op de sites las dat de sites opnieuw worden beken of deze niet de regels hebben overtreden.