De tweelingbroers Winklevoss zijn opnieuw een rechtszaak tegen Mark Zuckerberg en Facebook gestart. Dit keer gaat het over mogelijk achtergehouden informatie in de voorgaande rechtszaken.

Na zeven lange jaren leek er afgelopen woensdag eindelijk een eind te zijn gekomen aan de slepende rechtszaken tussen de gebroeders Winklevoss en Zuckerberg. Niets is echter minder waar. De broers hebben namelijk laten weten dat zij Zuckerberg en Facebook opnieuw aanklagen. Dit keer zijn de broers van mening dat er door de tegenpartij opzettelijk bewijs is achtergehouden tijdens voorgaande rechtszaken.

De zaak zou gebaseerd zijn op documenten en vormen van communicatie die een ander licht zouden werpen op de exacte band tussen Zuckerberg en de twee broers. Tyler en Cameron zouden tijden de rechszaak hier meerdere malen over zijn begonnen. De broers schikte eerder in een zaak met Facebook over het feit of dat Zuckerberg het idee zou hebben gestolen van de Winklevoss tweeling. In een reactie op de ontwikkelingen laat Facebook weten: "Dit zijn oude en ongegronde beschuldigingen die al door verschillende rechtbanken zijn overwogen en afgewezen."