Eerder deze week zijn er dertien nieuwe nummers voor Rock Band aangekondigd. Gisteren heeft EA nogmaals een pakket vrijgegeven. Het pakket is te downloaden in de Xbox Live Marketplace.

Het pakket bestaat ditmaal uit zestien nummers en je kunt het in je bezit krijgen voor 1600 Microsoft Points. Wanneer je de songs per stuk wilt kopen kan dat ook, dan betaal je 160 Microsoft Points per song. Het is een album van de Red Hot Chili Peppers. Echter is er een nummer tussen uit gelaten, namelijk Give It Away. Dit is gedaan omdat deze al eerder is uitgegeven voor Rock Band 2.

Met Rock Band kun je je eigen virtuele rockband oprichten. Het is ontwikkeld door Harmonix, dat ook geholpen heeft met de Guitar-Hero-reeks. De game wordt gespeeld met vier personen (een lead-zanger, twee gitaristen en een drummer) die nummers van grote rocklegendes naspelen.

De meeste nummers zijn rock, maar er zijn ook classic en country nummers in het spel te vinden. Eerder dit jaar is de game voor de Xbox 360 verschenen en later dit jaar zal hij voor de PlayStation 2 en -3 verschijnen. Ook zal Rock Band voor de Nintendo Wii uitgebracht worden.