min

Tags in dit artikel

, , ,

Envizions Computer Entertainment (ECE) is van plan om binnenkort de EVO Smart Console te gaan lanceren. De console herbergt verschillende functies en kan onder andere gebruikt worden als spelcomputer.

Het apparaat maakt gebruik van Linux, Fedora 8, en kan onder andere ingezet worden als een open-source spelcomputer. Er zitten echter ook heel wat andere mogelijkheden in het apparaat.

Qua hardware wordt er gebruikgemaakt van een AMD Athlon 64 X2 5600+ en deze wordt gekoeld door waterkoeling. Deze processor bezit twee cores en draait op een kloksnelheid van 2,9GHz. Verder beschikt deze processor over 2MB L2 Cache in totaal. De grafische kaart in de EVO Smart Console is een ATI Radeon HD 3200. Het geheugen bedraagt in totaal 2GB en er zit een harde schijf in de EVO Smart Console van 120GB (er kan ook voor een variant gekozen worden met 250GB aan opslagruimte).

De EVO Smart Console kan overweg met 1080i en 1080p en kan daardoor ook goed als mediacenter gebruikt worden. Zo heeft het apparaat van Envizions Computer Entertainment geen moeite met de codecs H.264 VC1 en MPEG2. Ook zijn er aansluitingen voor DVI, HDMI, USB en Ethernet te vinden op de console.

De EVO Smart Console heeft ook nog een aantal andere features aan boord. Zo is het apparaat ook inzetbaar voor virtualisatie van desktops en maakt het apparaat gebruik van biometrische authenticatie (via stem en vingerafdruk). Remote access, VoIP, sociaal netwerken, streaming content, DVD’s bekijken en televisie via internet bekijken behoren ook tot de mogelijkheden. Tevens kan het systeem automatisch een back-up uitvoeren.

Het systeem moet naar verluidt vanaf 250 dollar verkrijgbaar zijn als men korting krijgt van Envizions Computer Entertainment. Als men Windows XP geïnstalleerd wil hebben dan komt er nog eens 100 dollar bovenop dit bedrag. Zonder korting kost het apparaat 599 dollar en een ander model dat een update heeft ondergaan gaat voor 699 dollar over de toonbank. De EVO Smart Console zal op twintig november gelanceerd worden voor ontwikkelaars en andere geïnteresseerde partijen. Het "grote publiek" moet wachten tot 2009, want dan zal de EVO Smart Console voor de consument gaan verschijnen.

Meer informatie over de EVO Smart Console van Envizions Computer Entertainment is hier te vinden.