De Nederlandse SAP-specialist McCoy neemt integratiespecialist QforIT over. Met de overname willen beide partijen een nieuwe stap zetten in hun dienstverlening en toewerken naar integration-as-a-service.

Met de overname wil het Eindhovense McCoywil zijn SAP-dienstverlening uitbreiden en een ‘one-stop-shop’ voor de producten en diensten van de ERP- en cloudgigant worden. De overname is de eerste overname die McCoy in zijn bestaan doet.

QforIT levert diverse integratiediensten, adviesdiensten en operationele diensten. De integratiespecialist richt zich op het implementeren en integreren van de diensten van SAP en public cloudomgevingen Microsoft Azure, AWS en Google Cloud. Het bedrijf is gevestigd in Den Bosch.

QforIT vult McCoy aan

Volgens McCoy vormt het aanbod van QforIT een welkome aanvulling op de eigen activiteiten. Hiermee wordt zijn positie als SAP-implementatiepartner verstevigd. Daarnaast vullen de portfolio’s van beide bedrijven elkaar goed aan. De overname is een opmaat naar een volledige integration-as-a-service-aanbod.

“Om processen volledig te kunnen automatiseren, raak je automatisch functionele en technische integratiethema’s die vaak buiten de kern van SAP liggen”, deelt McCoy-medeoprichter Jeroen Seuntiëns. “Ook dat ontsluiten we nu met deze samenwerking. Met deze uitbreiding van het portfolio wordt McCoy een partij die integratie echt als volwaardige, allround service aanbiedt.”