1 min

Tags in dit artikel

, ,

SAP heeft de Finse no-codespecialist AppGyver overgenomen. De overname moet de expertise van de ERP-gigant op het gebied van no-codemogelijkheden verder uitbreiden.

Dankzij de overname van de no-codespecialist, waarvan de financiële details niet bekend zijn gemaakt, krijgt SAP een no-codeplatform in handen. Met dit platform kan de ERP-specialist, naar eigen zeggen, zijn klanten en partners beter helpen met hun specifieke behoeftes en het gebruik van hun eigen, met SAP geïntegreerde, applicaties vergroten.

Het moet vooral helpen bij de inzet van business process intelligence. Met het no-codeplatform kunnen processen beter en vooral simpeler worden geautomatiseerd en kan ook de gebruikservaring van de eigen applicaties worden verbeterd. Ontwikkelaars hebben door het gebruik van no-code hiervoor geen specifieke kennis nodig.

Aanvulling op bestaande no-codetoepassing

Het platform van AppGyver is een aanvulling op het bestaande low-codeproduct van SAP. Dit product is een samenwerking met low-codeplatformaanbieder Mendix.

Volgens SAP voegt het nu overgenomen no-codeplatform vooral veel functionaliteit toe aan de bestaande oplossing. Hierdoor wordt het voor klanten makkelijker workflows en formulieren te maken, maar ook om robotic process automation (RPA) en eenvoudige casebeheer door te voeren.

Uitbreiding RISE with SAP

Verder moet de overname van AppGyver de mogelijkheden van de recente bundel RISE with SAP uitbreiden. Deze bundel, waarvan het SAP Business Technology Platform en business process intelligence belangrijke onderdelen zijn, maakt het voor klanten makkelijker zakelijke transities door te voeren. Bovendien maken de oplossingen klanten mogelijk weerbaarder en flexibeler te zijn.

Tip: SAP pusht S/4HANA Cloud ERP met totaalpakket RISE with SAP