Dan Houser, vicepresident van creatieve ontwikkeling bij Rockstar Games, heeft meer informatie losgelaten over de nieuwe, downloadbare episode van GTA IV.

De episode genaamd The Lost and Damned zal op 17 februari 2009 alleen te downloaden zijn op de Xbox 360. De hoofdrol zal ditmaal niet gespeeld worden door Niko Bellic, maar door Johnny Klebitz. Johnny is lid van de motorbende The Lost, waar ook in de originele game al veel over gesproken werd op de radio.

"Johnny is een compleet ander karakter dan Niko, met een heel andere achtergrond," weet Dan Houser te vertellen. "Ik kan niet te veel details over het verhaal prijsgeven, omdat we niet willen dat er al veel over het plot voor de lanceringsdatum bekend is. Wel kan ik zeggen dat het verhaal een geheel nieuwe kant van Liberty City laat zijn."

Wat de prijs van de nieuwe content wordt, is eveneens nog niet bekendgemaakt. De nieuwe aflevering vereist een volledige versie van GTA IV en natuurlijk een Xbox 360. In totaal zijn er voor de Xbox 360 al vijf miljoen exemplaren van GTA IV over de toonbank gegaan.