2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding en Gameplay

Inleiding


Tijdens de E3 in 2006 kondigde Microsoft aan dat het exclusieve rechten had bemachtigd voor extra episodes voor het nog te verschijnen Grand Theft Auto IV. Voor het luttele bedrag van 50 miljoen dollar wist Microsoft concurrent Sony te verslaan, waardoor de uitbreidingen alleen op de Xbox-console zouden verschijnen. Volgens Microsoft zou deze downloadable content (vanaf nu DLC) uren aan extra gameplay bezorgen.

Enige tijd later werd ook de prijs van deze extra content bekend gemaakt. Voor 1600 Microsoft Points is dit nieuwe gedeelte van GTA IV te downloaden, dit komt ruwweg neer op een kleine twintig euro. Een opslagmedium is wel vereist, want de DLC weegt een kleine twee gigabyte.

Langzaam verschenen eind vorig jaar de eerste trailers en teasers. Gelijk werd ook duidelijk dat de hoofdpersoon niet Nico Bellic, maar Johnny Klebitz zou worden. Klebitz is de vice-president van motorclub The Lost en neemt de zaken waar van de grote baas Billy Grey, terwijl deze in een afkickkliniek verblijft. Het spel begint dan ook nadat Billy hieruit vrijgelaten wordt.


De DLC – Gameplay


Het zal je niet verbazen dat de gameplay niet veel verschilt van het hoofdspel. De besturing van de motor lijkt wel enigszins aangepast. Het lijkt alsof je niet zo snel meer van je motor afvalt, tenzij je op hoge snelheid een frontale aanrijding krijgt met een tegenligger. Gelukkig rijdt het anders, want de motor was nu niet bepaald het favoriete vervoermiddel van mij tijdens de normale verhaallijn.

Zoals gebruikelijk wordt het verhaal op eenvoudige wijze uit de doeken gegaan. Tijdens de introductiefilm komen kort alle nieuwe personages voorbij met hun functie binnen The Lost. Nieuwe zaken, zoals in de groep rijden door middel van een markering op het wegdek is nog niet eerder vertoond binnen GTA IV.

De missies zijn ook op dezelfde manier opgebouwd. Leuke is ook dat Niko Bellic ook nog een rol speelt. In een bepaalde missie kruizen de twee verhaallijnen elkaar, waardoor je ook in contact komt met Niko.


Thuisbasis van de MC is het clubhuis. In het clubhuis is het mogelijk om diverse nieuwe mini-games te spelen zoals armpje drukken en kaarten. Ook kun je hier je spel saven, zoals ook in de safehouses mogelijk was in de oorspronkelijke GTA IV.

Verder zijn er een aantal nieuwe achievements toegevoegd aan het spel. Deze zijn door middel van het volgen van de verhaallijn te verdienen. Snoeiharde bikermuziek is natuurlijk ook aanwezig door middel van een paar extra radiostations.