1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Easyhost, een webhostingbedrijf dat zich profileert als budgethoster, heeft een nieuwe actie geïntroduceerd. Met deze actie is het mogelijk om voor 1,50 euro een nieuw domein aan te schaffen, dit terwijl de normale prijs van een domein rond de acht euro ligt.

Een normaal .NL-domein, het enige domein waar de actie voor geldt, kost bij EasyHost normaal vijftien euro, exclusief BTW. Door deze actie kan de consument echter een domein aanschaffen voor 1,50 euro. Volgens EasyHost zitten er verder geen addertjes onder het gras.

De consument krijgt wat extra opties bij het beheren van het domein. Zo is er een controlpanel beschikbaar waarin alle technische details, zoals de A-Record en DNS, aangepast kunnen worden. Ook is het mogelijk om het domein als e-mailforwarder te laten fungeren. EasyHost levert tevens een bon van vijftig euro mee voor Google’s AdSense.

Easyhost heeft de actie naar eigen zeggen ontwikkeld om consumenten meer domeinen te laten kopen. De hoster moest namelijk net als SIDN, Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, tot de conclusie komen dat relatief weinig consumenten een domein bezitten. De actie geldt nog tot 31 januari 2009.