2min

Tags in dit artikel

, , ,

Google is aan het bekijken of zij daadwerkelijk pluginondersteuning aan wil gaan bieden voor andere mensen en bedrijven dan Google zelf. Dit doet zij met het oog op een toename in marktaandeel.

Microsoft mag dan op dit moment nog het grootste marktaandeel hebben met haar browser Internet Explorer, maar de alternatieve browsers groeien steeds meer. Een aantal van deze browsers zijn bijvoorbeeld Mozilla Firefox en Google Chrome.

Google Chrome verkeert nog steeds in bèta-fase en bezit nog minder dan één procent van het marktaandeel van de browsers. Google is dan ook aan het zoeken naar manieren om het gebruik van Chrome gebruikersvriendelijker en toepasselijker te maken. Een van de manieren waarop zij dit probeert, om zo vervolgens dus ook een groter marktaandeel te krijgen, is via het ondersteuning van 3rd-partyplugins.

De mogelijkheid om zelf plugins toe te kunnen voegen aan de browser, is een van de hoofdredenen van de populariteit voor Mozilla Firefox, welke op dit moment ongeveer twintig procent van het marktaandeel bezit.

Een ontwikkelaar van de zoekgigant heeft afgelopen weekend aangekondigd dat Google aan het kijken is naar manieren om deze plugins mogelijk te maken voor haar browser. Een document is uitgebracht waarin staat wat er allemaal moet gebeuren om de ondersteuning van deze plugins mogelijk te maken.

Google heeft nog geen uiteindelijke datum opgegeven waarop zij dit systeem beschikbaar zal maken voor haar browser. Voor de mensen die zoeken naar een alternatief voor Firefox en Internet Explorer, is het wellicht goed om te horen dat Google de optie van plugins ook wil gaan aanbieden.