min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Solid State Drives, kortweg SSD’s genoemd, blijken het snelste te werken in combinatie met Windows 2000. Dit heeft een ingenieur die afkomstig is van Patriot Memory bekendgemaakt.

Bij Patriot Memory heeft men namelijk tests uitgevoerd met de SSD’s van Patriot Memory en hieruit blijkt dat Windows 2000 de concurrentie en de andere Windows-versies achter zich laat. Windows 2000 zou ten opzichte van de andere Windows-versies, Linux en OS X ongeveer vijf tot acht procent sneller werken op het NAND-flashgeheugen dat geïmplementeerd zit in de SSD’s.

Patriot Memory laat weten dat Windows 98 nog sneller is dan Windows 2000. Echter wordt Windows 98 niet als "winnaar" uitgeroepen, aangezien het besturingssysteem niet beschikt over een technologie die het slijten van SSD’s voorkomt. Volgens Patriot Memory zou de gemiddelde SSD onder Windows 98 binnen een jaar uit de roulatie zijn. Dat is te wijten aan het feit dat data vaak op dezelfde plaats in het geheugen van de SSD wordt opgeslagen. De nieuwere besturingssystemen zouden daar volgens het bedrijf geen problemen mee hebben.

Uit de test blijkt ook dat Windows Vista beter overweg kan met SSD’s dan Windows XP. Microsoft heeft aangegeven dat Windows 7 nog meer geschikt zal zijn voor SSD’s dan Windows Vista.