1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft is van plan om op de WinHEC 2008 duidelijk te maken wat het precies in petto heeft voor solid-stateschijven en netbooks. Windows 7 zal namelijk beter met beide overweg kunnen.

Deze beslissing is gemaakt omdat steeds meer netbooks en pc’s standaard komen met een SSD die gebruik maken van ATA. Eerder gebruikte dit soort schijven PATA dat langzamer is, maar nu komen laptops als de Dell Latitude E4200 en de HP EliteBook 2530p ook met ATA.

Maar ook omdat SSD’s pas doorbreken als Windows ze goed ondersteunt, is een reden voor Microsoft om de ondersteuning te verbeteren. "Het is algemeen bekend dat SSD’s waarschijnlijk niet de standaard zullen worden als Windows niet aangepast wordt om er optimaal gebruik van te maken," meent Jim Handy van Los Gatos.

Onderwerpen die Microsoft op de conferentie zal bespreken zijn bestandssysteemverbeteringen en gedachten over de toekomst van SSD’s en hun rol in Windows, zo meldt Frank Shu, senior progam manager in het Windows Storage Platform-team, in een voorbereide verklaring.

Een andere sessie zal gaan over het ontwerpen van flashgebaseerde netbooks voor Windows 7. "We zullen uitleggen hoe de levensverwachting van een flashgebaseerde netbook berekend kan worden gebaseerd op specifieke werkladingen," vertelt Leon Braginski, een senior lead program manager in Microsofts PC3-team.

Ook andere bedrijven zullen op WinHEC praten over solid-stateschijven, zoals Seagate en SanDisk. De WinHEC is sinds 4 novemeber bezig en zal tot 6 novemeber voortduren.