1 min

Adobe heeft InMarket aangekondigd waarmee het ervoor wil zorgen dat ontwikkelaars hun applicaties in meerdere appstores in een keer kunnen publiceren.

De maker van Photoshop heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om een nieuwe versie van Air te introduceren. Versie 2.5 ondersteunt acceleremoters, multitouchgebaren, camera’s, microfoons, gps-gegevens en hardwareversnelling op verschillende modellen. Bovendien gaat Adobe ontwikkelaars helpen om Air 2.5-applicaties naar de markt te brengen door samen te werken mat andere applicatiewinkels, zoals die van Intel en mogelijk ook die van RIM en Samsung.

Samsung kondigde namelijk eerder deze week aan dat het één platform heeft voor televisie en telefoons. Adobe heeft nu laten weten dat de Samsung SmartTV Air 2.5-applicaties zal gaan draaien aan het begin van 2011 en dus ook mogelijk ondersteuning krijgt voor InMarket. Bovendien draait Air eveneens standaard op RIM’s BlackBerry PlayBook, de iPad-concurrent van RIM. Adobe liet weten dat de gehele interface van de PlayBook geschreven is in Air.

Adobe InMarket zal zorgen voor het hosten van applicaties, voor het afrekenen van aankopen en ervoor zorgen dat applicaties toegelaten worden tot de winkels. Hiervoor vraagt Adobe wel dertig procent van de omzet.

Vanaf vandaag is zowel Air 2.5 als de softwaredevelopmentkit ervan beschikbaar voor Linux, Windows, OS X en Android. Android Froyo-gebruikers kunnen Air direct uit de Android Market halen.