1 min

Google Cloud draaide in het meest recente kwartaal een verlies van bijna 1 miljard dollar. Volgens Alphabet CEO Sundar Pichai verloopt alles volgens plan.

Het tweede kwartaalrapport van Alphabet is bekend. De totale omzet bedroeg 69,7 miljard dollar. Google Search was verantwoordelijk voor 40 miljard dollar. Google Ads en YouTube leverden respectievelijk 8 miljard dollar en 7,4 miljard dollar op.

Google Cloud stelde teleur. De afdeling verloor 858 miljoen dollar, een stijging van 45 procent in vergelijking met vorig jaar. De omzet steeg, maar compenseert niet voor het verlies. De afdeling bracht 6,3 miljard dollar binnen, een stijging van 35 procent ten opzichte van vorig jaar.

Alphabet maakt zich geen zorgen

Tijdens de presentatie verklaarde CEO Sundar Pichai dat Google Cloud een strategische kans blijft. Pichai gelooft dat de cloudmarkt zich in een vroege fase bevindt.

CFO Ruth Porat voegde toe dat Alphabet in Google Cloud investeert om op de lange termijn te groeien. Het doel is winstgevendheid, maar Porat en Pichai deelden niet wanneer Alphabet dat doel verwacht te bereiken.

Het merendeel van Alphabet groeit. Investeerders reageerden positief op het rapport. In de afgelopen 24 uur steeg de aandelenprijs met ongeveer 7 procent.

Microsoft

Ook Microsoft maakte vandaag de kwartaalcijfers bekend. In tegenstelling tot Alphabet was de cloud de belangrijkste inkomstenbron. Microsoft Cloud leverde ongeveer de helft van alle kwartaalomzet op.