1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Miles Berry, directeur van Alton Convent Prep., een Engelse school, zegt dat scholen veel meer met open-source moeten doen. De school zelf, die gevestigd is in Alton, Hampshire, maakt al veel gebruik van opensourcesoftware.

De rector stelt dat enkele voordelen van opensourcesoftware nauw verbonden zijn met het onderwijs: "Hierbij geven we studenten geen kennis mee van bepaalde software, maar leren we ze verschilliger te zijn. Op die manier kunnen ze hun eigen applicaties kiezen en snappen de verschillen tussen diverse applicaties. Een bijzonder waardevolle les," zo stelt Berry.

Scholen houden er ook een goed gevoel aan over, stelt Berry, ze gebruiken niet alleen de software maar geven de ontwikkelaar ook wat terug. Buiten dit heeft de school er nog meer voordelen aan. Zo biedt deze software een betere mogelijkheid tot innovatie, zegt Berry. Hiermee doelt hij op een soort web 2.0-netwerk binnen de school waarin studenten kunnen samenwerken. Het wordt vergelijken met een intern FaceBook of MySpace.

De uitspraken werden gedaan op British Education Training and Technology conference (BETT). Een conferentie waarin deze directeur een spreekronde moest verzorgen. Het doel van BETT was om, in combinatie met andere projecten, open-source populairder te maken in scholen.