1 min

Tags in dit artikel

, , ,

ATI heeft uiteindelijk besloten om de nieuwste versie van haar Catalyst-drivers, versie 9.1 uit te brengen. De nieuwe Catalyst 9.1 ondersteunt vrijwel alle kaarten sinds de 9500, R300-periode en de enige nieuwe feature is volledige OpenGL 3.0-ondersteuning.

ATI’s Catalyst 9.1 wordt geleverd met versie 8.573 van de grafische driver. De nieuwe drivers verbeteren een hele hoop bugs en andere problemen. Performanceverbeteringen zijn echter niet te vinden in lijst met vernieuwingen van deze versie.

Volgens de test op Ati-forum.de is er toch enige verbetering te vinden bij Crysis, FarCry 2 en 3DMark Vantage, maar niet veel meer dan slechts één frame per seconde meer. Een interessanter feit is wel dat het stroomverbruik iets hoger lag met de nieuwe driver.

De nieuwe Catalyst 9.1 brengt ook nog een aantal nieuwe veranderingen voor de Linux-platforms. Deze verbeteringen zijn onder anderen Hybrid CrossFireX-ondersteuning voor AMG 780G/780D en de ATI Radeon HD3400- en ATI Radeon HD2400-series graphics accelerator. Ook is er vanaf nu ondersteuning voor Ubuntu 8.10, wordt MultiView ondersteunt onder Linux en is ook hier OpenGL 3.0 volledig ondersteund.