2min

Visma maakt de overname van Inqom bekend. De Franse softwareontwikkelaar automatiseert accountancy met behulp van artificial intelligence (AI). Visma neemt Inqom over om uit te breiden naar Frankrijk.

Inqom werd in 2016 opgericht. Inmiddels telt het bedrijf ongeveer 100 medewerkers. De automatiseringssoftware wordt door meer dan 10.000 accountants en mkb-ondernemingen gebruikt. Inqom is voornamelijk actief op de Franse markt.

Het laatste trok de aandacht van Visma, een softwareleverancier met meer dan 1,3 miljoen klanten wereldwijd. In de afgelopen twee jaar nam Visma bijna 80 bedrijven over. De organisatie heeft kantoren in heel Europa, maar een Frans marktaandeel ontbreekt. Inqom opent de deur naar Frankrijk.

“We zijn verheugd om onze komst op de Franse markt aan te kondigen door te investeren in Inqom”, deelde Visma CEO Merete Hverven. “Net als Visma ontwikkelen ze technologie om klanten te helpen efficiënter en concurrerender te worden. Met deze overname zetten we onze ambitieuze groeistrategie voort, zowel in bestaande als nieuwe markten.”

Visma en Inqom

Het management van Inqom blijft intact. Daarnaast behoudt de startup zijn merknaam. Visma hecht waarde aan autonomie. “Veel bedrijven hebben al een mooi sterk merk”, vertelde John Reynders, Visma Area Director Benelux, in een recent interview met Techzine.nl. “Er zijn situaties waarin Visma-bedrijven besluiten samen zaken te gaan doen, maar vanuit de top wordt er niks opgelegd.”

Visma specialiseert in bedrijfssoftware, waaronder financiële administratie, enterprise resource management (ERP) en human resources (HR). Lokale wet- en regelgeving is leidend voor de producten. Vandaar neemt Visma lokale bedrijven over. “We doen aan hyperlokalisatie”, deelde Reynders. “Zo nemen we een andere positie in dan de wereldwijde spelers die hun producten over honderden landen uit willen rollen en overal een beetje van kunnen.”

Tip: Visma is de overnamekoning van de Benelux: ‘zetten in op duurzame groei’