In navolging van Trend Micro brengt ook Webroot tips uit voor ouders, om hun kind veiliger te laten internetten. Het bedrijf stelt dat er vele gevaren op het internet zijn en dat kinderen hierover zo goed mogelijke voorlichting moeten krijgen.

Uit onderzoek blijkt dat veel ouders zich zorgen maken om de online-veiligheid van hun kind. Online pesten en blootstelling aan pornografische en geweldsplaatjes vormt voor de helft van de ouders de grootste zorg. Een andere zorg is dat kinderen het internet kunnen gebruiken om informatie te vergaren over zaken als zelfmoord en dergelijke. Toch installeert 42 procent van alle ondervraagden geen beveiligingssoftware op de computer van het kind of op de gezinscomputer, waarmee de handelingen van het kind gecontroleerd kunnen worden. Bovenstaande blijkt uit onderzoek van het EU Kids Online-project van de London School of Economics onder 500 Nederlandse ouders. Dit onderzoek werd eerder deze week openbaar gemaakt.

Webroot speelt in op dit onderzoek door ouders voorlichting te geven over veilig internetgebruik onder kinderen. Zo stelt het beveiligingsbedrijf dat ouders kinderen moeten aanmoedigen om hun online-ervaringen te delen, zodat er duidelijk is wat er speelt. Verder moet er benadrukt worden dat het kind geen privé-informatie mag verspreiden en als laatst moeten kinderen leren dat niet alle informatie op het internet waar is.

"In het kader van Safer Internet Day willen we zowel ouders als kinderen bewust maken van het belang van onlineveiligheid. Het thema ‘ouderlijk toezicht’ speelt hierbij een belangrijke rol. Hiermee roepen we ouders op het computergebruik van hun kinderen te controleren en hen zo te beschermen tegen schadelijke gevolgen die internetgebruik kan hebben", aldus Paul Lipman, senior vice president Webroot Desktop Business Unit.