2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft woensdagnacht de eerste grote update voor iTunes 8 de deur uitgedaan. iTunes 8.1 bevat onder meer ondersteuning voor de nieuwe iPod shuffle en zou volgens Apple sneller zijn in het dagelijks gebruik.

Met name op het gebied van snelheid zou iTunes 8.1 verbeteringen met zich meebrengen. Volgens Apple zijn er merkbare verschillen in snelheid wanneer gewerkt met grote bibliotheken, het gebruik van de iTunes Store, synchroniseren van iPod en iPhone en het synchroniseren van foto’s.

Nieuw in iTunes 8.1 is de functie ‘iTunes DJ’, voorheen Party Shuffle genoemd, waarmee de muziekbibliotheek ‘geshuffled’ wordt. Samen met de Remote-applicatie voor de iPhone is het nu mogelijk om gasten de iTunes DJ te laten beheren. Hiermee kunnen bijvoorbeeld nummers aangevraagd worden, maar ook kan er gestemd worden op nummers. Hoe meer stemmen een nummer heeft, des te sneller deze stijgt in de lijst met opkomende nummers.

Ook nieuw is de mogelijkheid om ook voor films en tv-series gebruik te maken van de Genius sidebar die in iTunes 8 werd geïntroduceerd. Daarnaast bevat iTunes 8.1 AutoFill waarmee handmatig beheerde iPods automatisch gevuld kunnen worden met muziek. Voorheen moesten vinkjes gezet worden om aan te geven welke muziek gesynchroniseerd mocht worden.

Verder worden vanaf nu cd’s in iTunes automatisch geïmporteerd in het 256 kbps aac-formaat, bekend van de iTunes Plus-dienst voor drm-vrije en hogere kwaliteit muziek. De performance bij het downloaden van iTunes Plus-nummers is eveneens verbeterd. Tot slot bevat iTunes 8.1 nog verbeterde toegankelijkheidsopties en de mogelijkheid om iTunes Store onafhankelijk van iTunes U te blokkeren in de instellingen voor oudercontrole.

iTunes 8.1 weegt tussen de 63 & 69 MB en is per direct beschikbaar voor Windows en Mac OS X. De Remote-applicatie voor iPhone en iPod Touch is gratis verkrijgbaar in de App Store.