Panda komt met gratis Cloud Antivirus

Panda brengt vandaag een gratis virusscanner op de markt volledig gebaseerd op zijn cloud. Met deze gratis scanner slaat het een nieuwe weg in.

Recent was Techzine op bezoek bij Panda om bijgepraat te worden over antimalware en de producten van Panda. Daarbij kregen wij ook dit product onder ogen. Een gratis virusscanner gebaseerd op de cloud die werkt als lichtgewicht applicatie. Met een verbruik van z’n 17 MB geheugen en 50 procent minder CPU-kracht dan een gemiddeld securitypakket een zeer goed alternatief.

Panda komt met gratis Cloud Antivirus

Panda wil met deze gratis virusscanner nog meer malware binnen slepen om vervolgens te detecteren en tegen te houden. Panda investeert enorm in de manieren waarop het nieuwe malware te pakken kan krijgen.

Panda komt met gratis Cloud Antivirus

De meest gehoorde irritaties bij securitypakketten zijn toch vaak de performanceproblemen en complexe menu’s met bakken overbodige functies. Daar heeft deze applicatie geen last van. Dit is een virusscanner en dat was het ook. Geen antispam, parent control of firewall. Dat soort toepassingen hebben IT’ers en gamers vaak niet nodig. Firewall zit in Windows of in de router, antispam doet Gmail voor ze en parent control hebben ze een hekel aan. Deze applicatie kan je dus prima op de achtergrond draaien zonder hinder. Althans dat is wat Panda ons wil laten geloven. Wij zijn best enthousiast en zullen het pakket binnenkort maar eens goed gaan testen.