Mobiel browsen via een iPhone groeit sneller dan browsen via Linux. Dat blijkt uit de cijfers van MarketShare. Deze cijfers maken duidelijk dat de groei van Linux heel langzaam gaat, terwijl de iPhone rap aan steeds populairder begint te worden.

Linux heeft 0,18 procent meer marktaandeel weten te vergaren in vergelijking met juni 2008. Hiermee komt het besturingssysteem op een totaal van 1,02 procent. De vorige periode stond dit nog op 0,8 procent. De iPhone doet het echter beter, die begon in juni 2008 met 0,16 procent en eindigt nu met 0,55 procent. Deze groei klinkt misschien niet zo fors, maar het is toch wel degelijk een flinke groei. Analisten voorspellen dat Linux’ rol in de browsing-wereld wel eens vrij snel ’ten einde’ kan komen, mede door de explosieve groei van iPhone-gebruikers.

Het aantal mensen dat een Mac gebruikt om te surfen is ook gestegen. Dit percentage is van 7.94 procent naar 9.73 procent gegaan. Microsoft is waarschijnlijk minder tevreden met de resultaten, het marktaandeel van Windows betreft momenteel 87.9 procent. Dit betekent dat het percentage omlaag is gegaan.