1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau ‘ABI Research’ zal het marktaandeel van het besturingssysteem Linux op smartphones aanzienlijk stijgen.

Het onderzoeksbureau voorspelt dat het marktaandeel zal toenemen tot 23 procent in het jaar 2013, Linux is daarmee nummer twee op de markt achter Nokia’s Symbian. Reden voor deze stijging vindt het bureau in twee nieuwe spelers op de markt, te weten de ‘LiMo Foundation’ en de ‘Open Handset Alliance’. Google behoort met zijn Android-platform tot de laatste.

Volgens ABI is de groeiende steun voor LiMo door providers en de groei van het aantal applicatie-ontwikkelaars wereldwijd voor Android een teken dat deze twee spelers een flink marktaandeel zullen veroveren.

Het meestgebruikte besturingssysteem voor mobieltjes momenteel, Symbian, krijgt het later nog moeilijk denkt het onderzoeksbureau: Symbian zal ook in de toekomst geen vinger in de pap krijgen in Noord-Amerika en tegelijkertijd zal Nokia het moeilijker krijgen in Europa door een toegenomen concurrentie vanuit de nieuwe Linux-platformen.