1 min

Google stelt dat het bedrijf ervoor gezorgd heeft dat zware internetsites tot dertig procent sneller inladen. Dit alles door een nieuwe WebKit-versie en een nieuwe Javascript-engine in Google Chrome.

Google heeft verder gesleuteld aan de Javascript-engine ‘V8′ en deze dus meegeleverd met de nieuwe Google Chrome. Deze Javascript-engine laat vooral verbeteringen zien op het gebied van snelheid. Ook is er in de nieuwe Google Chrome-versie een nieuwe WebKit meegeleverd. Door de nieuwe browser- en Javascript-engines kan Google Chrome webpagina’s tot dertig procent sneller inladen, zo stelt Google.

Dit is echter niet de enige nieuwe feature in de nieuwe versie van Google Chrome. Chrome biedt nu ook ondersteuning voor de NSFW-classificatie. Deze classificatie wordt gegeven wanneer een website content bevat die niet zomaar door de beugel kan. Bijvoorbeeld sekswebsites vallen onder de ‘Not Suitable For Work’-classificatie. Wanneer een website deze classificatie heeft gekregen, is hij niet meer zichtbaar in de browser-geschiedenis en dergelijk. Dit bespaart gênante momenten, hoopt Google. De andere nieuwe feature is minder speciaal, Chrome kan vanaf heden forms vooraf invullen. Een functie die veel browsers al hadden.

De nieuwe versie van Google Chrome is te downloaden via de website van Google. Mensen die Google Chrome reeds geïnstalleerd hebben, krijgen de update automatisch.