1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De sociaal netwerksite Facebook heeft een belang van 1,96 procent verkocht voor maar liefst tweehonderd miljoen dollar. Hierdoor is de geschatte waarde van Facebook maar liefst tien miljard dollar.

Digital Sky Technologies, gevestigd in Londen en Moskou, is de nieuwe eigenaar van de aandelen. Het belang dat het bedrijf nu gekocht heeft is afkomstig van Facebook zelf. Het bedrijf heeft echter nog plannen om voor nog eens honderd miljoen dollar aan aandelen te kopen van huidige en voormalige werknemers van de netwerksite.

Dit is niet de eerste keer dat een bedrijf probeert een belang te kopen van Facebook. Veel bedrijven gingen Digital Sky Technologies al voor, maar zonder succes. De redenen dat het dit bedrijf toch is gelukt om een belang te kopen, zijn de indrukwekkende groei en de financiële prestaties van hun internet investeringen, aldus een verklaring van Mark Zuckerberg, CEO van Facebook.

In 2007 heeft Microsoft Corp. al 240 miljoen dollar geïnvesteerd in de netwerksite. Toen werd de waarde van Facebook geschat op zo’n vijftien miljard dollar. Na deze nieuwe investering is deze schatting iets lager uitgevallen, namelijk op zo’n tien miljard dollar.