The New York Times meldt vandaag dat het Russische bedrijf Digital Sky Technologies en zakenbank Goldman Sachs 500 miljoen dollar hebben geïnvesteerd in Facebook. Met deze nieuwe investeringen zou Facebook worden gewaardeerd op 50 miljard dollar.

Het sociale netwerk zou in waarde bedrijven als Yahoo, TimeWarner en eBay voorbijstreven. De investering zou bestaan uit 50 miljoen van Digital Sky Technologies en 450 miljoen van Goldman Sachs. Voor Goldman Sachs zal dit de eerste investering zijn in Facebook. Eerder investeerde Digital Sky Technologies 200 miljoen dollar in het bedrijf van Mark Zuckerberg.

Met deze investeringen zou Facebook worden gewaardeerd op 50 miljard dollar. In september lag de waarde nog tussen de 23- en 33 miljard dollar, in november steeg het naar 41 miljard. Door de kapitaalinjecties beschikt Facebook over extra middelen nieuwe producten te ontwikkelen en om overnamens te doen. Verder wordt er druk gespeculeerd dat Facebook zich voorbereid op een beursgang, maar Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft tot nu toe altijd afgezien van een beursgang.