Facebook is het op twee na grootste internetbedrijf van de Verenigde Staten. Dit staat in de lijst van de meest waardevolle Amerikaanse internetbedrijven. Het sociaal netwerk komt op de derde plek en streeft nu eBay voorbij.

Bloomberg vermeldt dat Facebook nu 41 miljard dollar waard is. Dit is meer dan eBay die een waardering heeft van 39,3 miljard dollar. Vorig jaar werd de waarde van Facebook nog geschat op 15 miljard dollar.

Hoewel de aandelen van Facebook niet aan de beurs staan genoteerd, wordt er wel in gehandeld. Dit gebeurt onder andere op SecondMarket, een marktplaats waar aandelen van niet-beursgenoteerde ondernemingen worden verhandeld. Bloomberg vermeldt op basis van een bron binnen SecondMarket dat er meer dan 16 dollar zou betaald worden voor een aandeel van Facebook.

De enige internetreuzen die Facebook in de lijst voor blijven zijn Amazon en Google. Amazon heeft een waardering van 74,4 miljard dollar en Google van maar liefst 192 miljard dollar. "We begrijpen de nieuwsgierigheid naar onze financiële situatie, maar voorspellingen van externe partijen over onze winstverwachtingen en waarde zijn pure speculatie en moeten zo behandeld worden", aldus Facebook-woordvoerder Jonathan Thaw tegenover Bloomberg.