2min

Box lanceert Ethical Walls. De functie maakt het mogelijk om bestandsdelen onder bepaalde gebruikersgroepen te verbieden. Ethical Walls voorkomt dat medewerkers wetten overtreden bij het delen van gevoelige informatie.

Box verleent opslagdiensten in een beveiligde cloudomgeving. Organisaties gebruiken de oplossingen voor het opslaan, bewerken, ondertekenen en delen van documenten. Automatisering versnelt documentprocessen en veilig bestandsdelen voorkomt phishing.

Box Shield is een optionele uitbreiding. De add-on maakt een reeks securityfuncties beschikbaar, waaronder logging, malwaredetectie en de mogelijkheid om documenttoegang tot bepaalde gebruikersgroepen te beperken.

Box Shield werd onlangs vernieuwd met Ethical Walls. Organisaties kunnen bestandsdelen voortaan verbieden onder bepaalde gebruikersgroepen. De functie stelt beheerders bijvoorbeeld in staat om te voorkomen dat managers gevoelige financiële rapporten delen met algemene medewerkers.

In dit voorbeeld voorkomt Ethical Walls overtredingen van wetten rondom insider trading, oftewel handel met voorkennis. De functie is niet beperkt tot financiële informatie. Ethical Walls ondersteunt elke soort gebruikersgroep en alle documenten.

Compliance

Zonder Ethical Walls kunnen medewerkers vrijuit bestanden delen met collega’s, klanten, partners, enzovoorts. Gebruikers kiezen een bestand, genereren een link en versturen de link naar de ontvanger. Het proces is bestendiger tegen phishing dan de meeste mailoplossingen, maar compliance blijft een probleem. Box bood tot voorkort geen tools om te voorkomen dat medewerkers onethisch of illegaal informatie uitwisselen.

Ethical Walls biedt een oplossing. Stel dat een beheerder bestandsdelen onder service- en magazijnmedewerkers verbiedt. Wanneer een servicemedewerker de link naar een gevoelig document met een magazijnmedewerker deelt ontvangt de servicemedewerker een melding. Organisaties kunnen de tekst van de melding zelf invullen om uit te leggen waarom de actie wordt geblokkeerd.

Daarnaast krijgen beheerders tijdens de configuratie van een verbod een overzicht van alle gedeelde bestanden die het verbod overtreden. Voert de beheerder het verbod door, dan hebben de ontvangers van de betreffende bestanden geen toegang meer. Wat dat betreft werkt de functie met terugwerkende kracht. Ethical Walls is per direct gratis beschikbaar voor klanten van Box Shield.

Tip: Box wil samenwerken in hybride wereld naar hoger niveau tillen