1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Chairman van Take-Two Interactive, Strauss Zelnick, heeft bekend gemaakt dat het bedrijf hoopt dat BioShock 2 meer dan 5 miljoen keer gaat verkopen. Dat zou een stijging zijn van 67 procent ten opzichte van BioShock 1.

Tegenover Venturebeat maakte Zelnick het een en ander bekend. Zo zei hij: "We hebben genoeg hits, we hebben een ongekende hit ratio. BioShock is een geweldig voorbeeld, het spel kreeg 50 ‘Game-of-the-year’ prijzen in 2007 en verkocht rond de 3 miljoen keer. Ik zou graag zien dat een titel als dat 5 miljoen keer verkoopt, dat zou een verschil voor ons maken. Als we 4 of 5 succesvolle spellen hebben zal dat duidelijk een positieve verandering zijn in de winst."

Er is al redelijk vaak verondersteld dat Take-Two slecht draait in de jaren dat het geen Grand Theft Auto-spel uitgeeft, ook daarover had Zelnick wat te vertellen: "Gelukkig hebben we dat probleem niet, natuurlijk hebben we druk op de ontwikkeling van spellen, maar we hebben 1600 full-time ontwikkelaars in 15 verschillende studio’s." Hij voegde daar nog aan toe: "We hebben het probleem dat je beschrijft niet, dat zou te riskant zijn."

BioShock 2: Sea of Dreams moet vanaf deze herfst in de winkels liggen voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3.