min

Tags in dit artikel

, , ,

Twee weken voor de officiële release was De Sims 3 al op verschillende websites illegaal te verkrijgen. Tenminste dat is wat veel mensen dachten, gister maakte EA echter bekend dat dit een incomplete versie is van het spel en door EA zelf als een demo wordt beschouwd.

John Riccitiello, CEO van Electronic Arts, praatte over de gelekte versie met IndustryGamers. Riccitiello zei daar het volgende: "Je hebt onze geheime marketingstrategie ontdekt, het was een demo geconcentreerd op Polen en China. In de gelekte versie was maar een van de twee steden aanwezig, ook een gigantische hoeveelheid content was niet aanwezig. Deze content wordt pas gedownload als je registreert bij EA en deelneemt aan de online community. Een groot gedeelte van de gameplay bestaat uit het uitwisselen van content die gemaakt is door andere spelers, dat kan niet zonder de community."

Riccitiello voegde daar nog aan toe: "Voor de personen die het spel illegaal hebben verkregen is die extra stad er niet, evenals de content en de community. De concentratie lag op Polen en China, maar ik zie het als niets anders dan een demo."