min

Tags in dit artikel

,

Je eigen plekje

De Sims. Een begrip in de game wereld. Bijna iedereen heeft het spel wel eens gespeeld, of is ermee in aanraking gekomen. De gameplay is uniek en de mogelijkheden bijna eindeloos. Toch weet Maxis iedere keer nieuwe dingen te bedenken om het concept fris te houden. EA liet ons een blik werpen op de aankomende versie, The Sims 3.

De buurt


De grootste verandering is waarschijnlijk wel de buurt. Deze is volledig interactief geworden, met naadloze overgangen tussen verschillende gebouwen. Waar je bij voorgaande delen soms minuten lang moest wachten totdat je nieuwe kleren kon kopen, kun je bij deel 3 je sim de straat over laten steken en hem naar de winkel begeleiden. Maar ook kennissen aan de andere kant van je buurt zijn op te zoeken zonder hiervoor opnieuw te moeten laden.


Wanneer je helemaal uitzoomt en de buurt bekijkt, zie je overal kleine ballonnetjes met een icoontje erin. Op deze manier kun je overzichtelijk zien welke winkel waar zit, of hoe je het snelst bij het politiebureau komt. Je kunt er hier ook snel voor kiezen om met een ander gezin te gaan spelen, zonder dat het spel opnieuw moet laden. De buurten bieden plaats voor 90 gezinnen, dus je zult ongetwijfeld af en toe willen wijzigen van gezin.

Een grappig extraatje is dat de buurt deze keer over een kerkhof beschikt. Hierdoor kun je alle overleden familie leden een eigen plekje geven, zonder dat ze vervolgens het leven in je eigen huis ondragelijk maken als geest. Maar de buurt biedt nog veel meer. Er zijn onder andere een bibliotheek om bijvoorbeeld je huiswerk te maken, een openbaar zwembad voor ontspanning en een park om contacten op te doen.


Huizen


Een belangrijk onderdeel van je sims is natuurlijk hun huis. Hoewel we hier niet veel van hebben kunnen zien, zijn er een paar belangrijke verandering aan het licht gekomen. In The Sims 3 is het mogelijk om een complete muur te verslepen. Waar je in eerdere versies de muur moest verwijderen en de nieuwe muur één vakje verder moest neerzetten, sleep je hem voortaan gewoon een plekje verder. Deuren, ramen en behang meegerekend.


Interieur


Heb je een stoel gevonden met een vorm waar die ene tafel precies bijpast, maar het motief komt niet overeen. Geen probleem. Alle objecten zijn volledig naar eigen hand te zetten. Het hele huis kun je veranderen. Het moet in verder stadium zelfs mogelijk zijn om logo’s op kledingstukken te kunnen zetten.

Verder werd er beloofd dat diagonale zwembaden voortaan ook tot de mogelijkheden kunnen worden gerekend. Zo’n beetje alles zal voortaan diagonaal geplaatst kunnen worden, werd er geroepen.