2min

Qualcomm en Salesforce bieden gezamenlijk een platform voor autofabrikanten voor ‘connected cars’. Dit op basis van het Snapdragon Digitale Chassis van de chipfabrikant en de Salesforce Automotive Cloud-oplossing.

De samenwerking tussen beide partijen moet een platform voor met het internet verbonden voertuigen opleveren dat autofabrikanten, maar ook bijvoorbeeld vlootleveranciers of leasemaatschappijen, direct in hun auto’s kunnen toepassen. Het platform moet deze gebruikers helpen hun eindklanten tijdens het rijden te voorzien van een constant geüpdatete gepersonaliseerde gebruikservaring van het betreffende voertuig. Dit op basis van real-time voertuig- en rijderinformatie.

Denk hierbij aan real-time alerts, specifieke aanbiedingen en voorspellende diensten als onderhoudsalerts en on-demand upgrades van de auto-eigenschappen. De gebruikers van het platform uit de automotive-sector kunnen dit platform gebruiken om deze diensten persoonlijk aan te passen en deze vervolgens over de hele vloot voertuigen uit te rollen. Uiteindelijk krijgen zij hierdoor een dynamisch te configureren vloot van zogenoemde software-defined voertuigen (SDV’s).

Snapdragon Digital Chassis en Salesforce Automotive Cloud

Qualcomm levert voor de oplossing zijn Snapdragon Digital Chassis. Dit platform kan worden gebruikt voor het leveren van autonomous driving-technologie, in-car infotainment en cloudconnectiviteit.

De Salesforce Automotive Cloud-oplossing biedt binnen de samenwerking een digital twin van het Snapdragon Digital Chassis. Dit biedt gebruikers een compleet 360-graden overzicht van de klanten- en voertuigdata en stelt deze voor meerdere domeinen beschikbaar.

Ook bieden intelligente edge- en cloudgebaseerde Qualcomm Snapdragon Car-to-Cloud Connected Services API’s  voor oplossingen van Salesforce nieuwe mogelijkheden. Hiermee kunnen gebruikers de data van en naar de betreffende verbonden auto’s inregelen en daarnaast een grote bibliotheek van vooraf geïntegreerde diensten voor real-time analytics, visualisatie en AI-toepassingen gebruiken. Deze laatste diensten zijn vooral handig voor de verkoop-, de service-, de marketing- afdelingen, voor dealers en financiering.

Deze laatste diensten van Qualcomm worden ook geïntegreerd met de tooling van Salesforce-dochter MuleSoft. Hiermee kunnen ontwikkelaars makkelijker meer op de eindklanten gerichte applicaties maken.