2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Jack Tretton, baas van Sony Computer Entertainment America, heeft het een en ander gezegd over de prijsverlaging van de PlayStation 3. Hij zei dat de PlayStation 3 op de goede weg is als het gaat om de lange termijn.

"Mensen denken op het korte termijn, het platform is nog niet eens drie jaar oud en het was eerst 599 dollar en nu is het 399 dollar." Dit zei Jack Tretton in een interview met Fast Company. De aandacht voor de prijs is iets wat we waarderen, maar je moet de overtuiging en het vertrouwen hebben dat je op het goede pad bent qua lange termijn en uiteindelijk krijg je alle klanten die je wil." Hij voegde daar het volgende aan toe: "Je krijgt ze niet allemaal op dag een, maar we kijken er naar uit om ze in de periode van 10 jaar allemaal te krijgen. Er zijn verschillende dingen nodig om verschillende klanten te bereiken."

De boodschap van Tretton was eigenlijk dat Sony niks wil overhaasten, de regels voor een platform dat tien jaar mee moet zijn anders. "We willen dat het platform succesvol wordt, we willen dat het winst oplevert. Maar het wordt moeilijker om dat te meten. Als je kijkt naar een spel als ‘The Last Guardian’, kan je niet alleen naar de ontwikkelingskosten en het aantal verkochte exemplaren kijken, het gaat er om wat je gedaan hebt om de boodschap te brengen."