1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

OpenAI heeft zijn betaalde versie van zijn AI-conversatiedienst ChatGPT nu ook in Nederland en Belgie beschikbaar gemaakt . Deze introductie volgt op de recente lancering in de VS en enkele andere grote Europese markten.

Wanneer Nederlandse en Belgische eindgebruikers nu inloggen op ChatGPT gaan, krijgen zij de melding ‘Upgrade to Plus’ te zien dat de betaalde versie ChatGPT Plus nu ook voor hen beschikbaar is.

De betaalde versie van de AI-conversatiedienst kost 22,61 euro (24,20 dollar) per maand inclusief de 21 procent BTW op de standaardprijs van 20 dollar. Afrekenen is alleen mogelijk met een credit card.

De introductie van deze betaalde versie voor ons land en België volgt op die voor andere Europese markten. In Duitsland en Frankrijk was de betaalde versie al gelijktijdig met de Amerikaanse introductie beschikbaar. In hoeveel en welke landen ChatGPT Plus nu beschikbaar is, is niet bekend.

Functionaliteit ChatGPT Plus

Met de betaalde versie krijgen gebruikers van de AI-conversatiedienst onder andere snellere antwoordtijden, eerdere toegang tot nieuwe functionaliteit en altijd toegang tot de dienst. In het laatste geval ook op tijdstippen wanneer de dienst druk wordt bevraagd. In de nabije toekomst komen mogelijke meer abonnementen beschikbaar, heeft OpenAI aangegeven.

Lees ook: OpenAI introduceert betaalde versie ChatGPT Plus

Enige tijd geleden namen we een aflevering van Techzine Talks op over ChatGPT. Je kunt deze via deze link terugluisteren.