2min

Tags in dit artikel

, ,

ChatGPT Plus van OpenAI heeft nieuwe bètafunctionaliteit gekregen. Met deze features krijgen gebruikers van deze versie nu ook mogelijkheden van de ChatGPT Enterprise-versie voor zakelijke omgevingen.

De nieuwe bèta-eigenschappen voor de betaalde dienst ChatGPT Plus zijn zoals eindgebruikers aangeven per direct beschikbaar in de generatieve AI-omgeving. De features geven een gedeelte van de functionaliteit van de eveneens betaalde ChatGPT Enterprise-versie. De nieuwe features moeten waarschijnlijk meer mensen naar de betaalde versie(s) lokken.

Nieuwe eigenschappen

Meer specifiek zijn aan ChatGPT Plus nu een tweetal nieuwe eigenschappen toegevoegd. De eerste eigenschap maakt het mogelijk om met ieder bestand, of dit nu een document, een PDF- of een databestand is, een interactie aan te gaan en een analyse te laten uitvoeren.

ChatGPT Plus is bijgewerkt met nieuwe functies.

Daarnaast wordt de juiste modus waarin een interactie moet worden aangegaan nu automatisch door ChapGPT Plus geselecteerd. In deze versie moest deze modus tot nu toe nog eerst handmatig worden geselecteerd. Dit betekent dat voor Browse with Bing automatisch een webbrowser wordt opgestart.

Wanneer gebruikers met data-analyse aan de slag willen, wordt automatisch de functie Advanced Data Analysis opgestart en kunnen zij op basis van prompts met de ingevoerde data aan de slag. Deze functionaliteit dient het eenvoudiger te maken om gegevens te samenvatten, vragen te beantwoorden over data en het eventueel visualiseren ervan.

Ook wordt automatisch DALL-E 3 ingeschakeld als gebruikers beelden willen maken of beelden willen bewerken.

Veel upgrades afgelopen maanden

OpenAI is in de maanden september en oktober link bezig geweest met het updaten van de functionaliteit in zijn door GPT-4 ondersteunde betaalde versies van de generatieve AI-tool. Denk onder meer aan de recente integratie van Dall-E3 in de AI-chatbot, het weer mogelijk maken van browsen op het internet en de komst van voice chat en meer geavanceerde ‘beeld-conversaties’.  

Lees ook: DALL-E 3 nu beschikbaar in ChatGPT