3min Analytics

AI weer stap verder, gaat ChatGPT de wereld veranderen?

AI weer stap verder, gaat ChatGPT de wereld veranderen?

Kunstmatige intelligentie, oftewel AI (artificial intelligence) wordt vandaag de dag in steeds meer producten toegepast. De AI-modellen die hiervoor worden gebruikt, worden ook steeds geavanceerder. Zo af en toe verschijnt een model dat echt indruk maakt. De afgelopen weken domineert ChatGPT de wereld, een chatbot met een zeer geavanceerd AI-model. In deze podcast stellen we de vraag of dit model ook de wereld gaat veranderen.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

AI maakt grote stappen voorwaarts. Steeds meer oplossingen maken hier gebruik van, vaak zonder dat de gebruiker het door heeft. De Google zoekmachine maakt hier bijvoorbeeld enorm veel gebruik van, maar ook online advertenties. Er zijn ook voorbeelden waarbij AI wat duidelijker zichtbaar is, zoals de spraakassistenten van Amazon (Alexa) en Google. Of wat te denken van de auto’s van Tesla’s, die inmiddels al aardig zelfstandig kunnen rijden.

Nu is daar ChatGPT, een chatbot waar je alles aan kan vragen en die vervolgens zeer inhoudelijk antwoord geeft. Het mooie aan ChatGPT is dat elk antwoord uniek is. Het wordt op dat moment gegenereerd. Iets wat al meteen voor paniek zorgde in het onderwijs, want studenten kunnen hun boekverslag of presentatie over Napoleon gewoon door ChatGPT laten schrijven. Het mooie aan ChatGPT is, is dat het openbaar is en gratis te testen voor iedereen. Je kan er dus zelf mee spelen, of gewoon naar Techzine Talks luisteren.

In deze aflevering wordt een phishing mail gesproken en een ander AI-model van OpenAI, genaamd Dall-e, waarmee je afbeeldingen kan genereren. De phishing mail en het gebouw dat geïnspireerd is op een banaan vind je hieronder. 

Eerdere afleveringen Techzine Talks:

Meer afleveringen

Techzine Talks seizoen 3

Techzine Talks is alweer toe aan zijn derde seizoen. Coen en Sander zijn medio 2021 begonnen met deze enterprise IT podcast en hebben in 2022 elke week de luisteraars geïnformeerd over de laatste IT-actualiteit, informatie rondom techevents of middels diepgang over IT-trends. Ook in 2023 gaan we door met deze zakelijke enterprise IT podcast. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. We hopen uiteraard op jullie steun als luisteraar! Door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Ook staan we open voor feedback en kan je onderwerpen insturen per e-mail.