1 min

Tags in dit artikel

,

Zoals misschien al wel bekend is wordt het met veel geopende tabbladen in je browser al snel een onoverzichtelijke bende. Om die reden gaat Mozilla onderzoeken hoe wij omgaan met tabbladen en proberen via deze methode een oplossing voor het probleem te vinden.

Veel mensen gebruiken de functie tabblad. Volgens Mozilla blijven mensen zich irriteren aan de vele tabbladen die open staan.

Mozilla gaat daarom gebruikmaken van online-studie om erachter te komen hoe het tabblad gebruik is. Door het onderzoek willen ze te weten komen waarom we een tabblad sluiten en wat de beste standaard actie is van de browser als je een tabblad sluit. De vraag die dus komt kijken is: Waar kan de nieuwe tab het beste geplaatst worden?

Mozilla heeft voor het onderzoeken van ons tabgedrag een speciale addon uitgebracht waardoor ze dus zien hoe het tabblad wordt gebruikt. Natuurlijk zonder informatie te sturen over welke websites worden bekeken. De test duurt 7 dagen en daarna kun je de logfile bekijken. Zodra je de logfile sluit krijg je de vraag of je deze naar Mozilla wilt verzenden.

De addon is hier te downloaden.

Als laatste meldt Mozilla nog zulke onderzoeken vaker te willen doen.